Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Chokoladefrø med karamelfyld

oprettet d. under Karameller, Chokolade

Ingredienser:

  • Chokolade                                                      

Karamelfyld:

  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl glukose
  • 2,5 dl piskefløde
     
  • 1 sprøjtepose

 

Fremgangsmåde:

  1. Rør de to slags sukker sammen i en gryde, tilsæt fløden og rør igen rundt til en homogen masse.
  2. Sæt gryden på komfuret og varm massen op til kogepunktet, skru lidt ned for blusset. Lad bare bolchetermometeret blive i gryden. Når temperaturen når 118 grader, tages gryden af komfuret.
  3. Lad massen køle ned til ca. 100 grader inden den hældes i en sprøjtepose. Luk for posen ved at binde en knude på toppen. Lad karamelmassen blive kold, den må gerne overnatte i køleskabet.
  4. Temperer chokoladen, se her hvordan.
  5. Fyld hele formen op med chokolade. Bank luften ud af chokoladen. Vend formen på hovedet efter ca. 5 min. så det overskydende chokolade løber ud.
  6. Sæt formen i køleskabet i 10 min.
  7. Sprøjt karamellen i chokoladeformen, indtil 1-2 mm fra kanten.
  8. Sæt nu formen i køleskabet i ca. 10 min.
  9. Så skal der chokolade på fyldet, som er stivnet lidt i køleskabet. Skrab endelig formet godt ren for chokolade, ellers får du et problem når frøerne skal ud af formen. En lille tur mere i køleskabet.
  10. Du kan se når chokoladen er stivnet, så vender du lige så forsigtigt formen over et stk. bagepapir, og vupti så ligger alle frøene på bordet. Flotte, mørke og blanke, og de "gnækker" når du bider af dem.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot