Skal det være nemt og flot ?

Så finder du løsningen her....

Støbte chokolade skaller/kugler lige til at sprøjte din yndlingsfyld i. Vi har lavet 2 udgaver med lakridskaramel, den ene er så rullet i frysetørret hindbær, den anden har vi tilsat grøn slikfarve.

Her er masser af muligheder, sprøjt nougat i dem, eller trøffel, rul dem i chokolade og nødder, alle mulige slags nødder.

Jeg er bare så inspireret af disse skaller, og kunne blive ved med at eksperimentere (ønsker mig 2 søndage i ugen).

Ingredienser:

Støbte chokoladekugler - mængden bestemmer du selv.

Frysetørret bærpulver, slik farve, nødder eller hvad du har i skabet

 

Lækker karamel med lakrids.

Ingredienser:

5 dl. piskefløde

200 g sukker (gerne rørsukker)

300 g glukose

1 vaniliestang

2 spsk. lakridspulver

4 ml. anisolie

Rør de tørre dele sammen i en stor gryde, flæk vaniliestangen, kom vaniliekornene og den tomme skal i, kom fløde i og rør det godt sammen. Sæt gryden over blusset, kog op til massen koger. Skru nu ned for blusset til til absolut laveste det kan. Sæt et sukkertermometer i massen. Karamelmassen skal nu stå og boble i ca 1,5 time. Hold øje med gryden og temperaturen, rør i det en gang imellem. Når massen når ca 116-118 grader er de færdige. Lad karamelmassen afkøle lidt inden du kommer anisolien i, når massen er ca. 90 grader, hældes den i en sprøjtepose. Lad det stå natten over i køleskab.

Dagen efter sprøjtes karamelmassen i skallerne. Smelt/temperer hvid chokolade, luk hullerne i skallerne,lad det tørre lidt. Rul nu skallerne/kuglerne i frysetørret hindbær pulver. Eller kom lidt farve i den hvide chokolade, da det snart er påske, har vi lavet grønne "æg" Rigtig god fornøjelse.