7 tips til fantastiske flødekarameller
tirsdag den 20. oktober 2015 19.25.16 Europe/Berlin
Har du nogensinde prøvet at koge flødekarameller ?
Blev de som du ville have dem ?
Her får du vores tips til de skønneste hjemmekogt flødekarameller.
☀ Brug kun 1. kvalitets produkter.
Brug rigtig 38% piskefløde (her skal ikke spares på fedtet. Så skal du bruge rørsukker, her får du en bedre karamelsmag.
☀. Hav god tid. Flødekaramelmassen skal koge ca. 2 timer, på svagt blus.
☀ Tilsæt altid vanilie.
Vanilie er med til at fremhæve smagen. Derfor tilsæt endelig en god vaniliestang, skilt i korn og stang.
☀ Lad flødekaramelmassen passe sig selv.
Når du har rørt alle ingredienserne sammen i starten, så behøves du ikke at røre mere. Den lækre flødekaramelmasse passer sig selv ( som der står i opskriften, på aller laveste blus). Hvis du rører for meget, risikere du at massen karamelliserer.
☀ Smagen tilsættes først, når du har nået den ønskede temperatur på ca. 120 grader. Du kan tilsætte lige præcis din yndlingssmag. Nødder, aroma/æterisk olie, frysetørret bær, kakao nibs
☀ Lad karamelmassen stå natten over.
Når massen har nået den ønsked temperatur, hældes den i et fad som er foret med bagepapir, og står fremme på køkkenbordet til dagen efter. Alternativt kan massen hældes i silikoneforme. Dgen efter skæres massen i passende stykker.
☀ Invester i rigtigt karamelpapir.
Lad være med at bruge tid på at klippe/skære alt muligt mærkeligt papir til, køb en pakke rigtig karamelpapir, og du vil spare en masse ærgelser.
Det var så vores 7 gode råd, håber at det giver dig lyst til at lege med flødekarameller. Og husk at tage børnene med i "legen".
Selv små børn kan være med til at pakke karamellerne ind.
Rigtig god fornøjelse.
Posted in
Flødekarameller
By
Admin admin