Har du nogensinde prøvet at koge flødekarameller ?

Blev de som du ville have dem ?

Her får du vores tips til de skønneste hjemmekogt flødekarameller.

☀ Brug kun 1. kvalitets produkter.

Brug rigtig 38% piskefløde (her skal ikke spares på fedtet. Så skal du bruge rørsukker, her får du en bedre karamelsmag.

☀. Hav god tid. Flødekaramelmassen skal koge ca. 2 timer, på svagt blus.

☀ Tilsæt altid vanilie.

Vanilie er med til at fremhæve smagen. Derfor tilsæt endelig en god vaniliestang, skilt i korn og stang.

☀ Lad flødekaramelmassen passe sig selv.

Når du har rørt alle ingredienserne sammen i starten, så behøves du ikke at røre mere. Den lækre flødekaramelmasse passer sig selv ( som der står i opskriften, på aller laveste blus). Hvis du rører for meget, risikere du at massen karamelliserer.

☀ Smagen tilsættes først, når du har nået den ønskede temperatur på ca. 120 grader. Du kan tilsætte lige præcis din yndlingssmag. Nødder, aroma/æterisk olie, frysetørret bær, kakao nibs

☀ Lad karamelmassen stå natten over.

Når massen har nået den ønsked temperatur, hældes den i et fad som er foret med bagepapir, og står fremme på køkkenbordet til dagen efter. Alternativt kan massen hældes i silikoneforme. Dgen efter skæres massen i passende stykker.

☀ Invester i rigtigt karamelpapir.

Lad være med at bruge tid på at klippe/skære alt muligt mærkeligt papir til, køb en pakke rigtig karamelpapir, og du vil spare en masse ærgelser.

Det var så vores 7 gode råd, håber at det giver dig lyst til at lege med flødekarameller. Og husk at tage børnene med i "legen".

Selv små børn kan være med til at pakke karamellerne ind.

Rigtig god fornøjelse.