FAKTA om flødeboller                         

Flødeboller blev fremstillet første gang i Danmark i starten af 1800. Af sjove årsager kaldes flødeboller også for negerboller eller negerkys, men da dette er et sprængfarligt emne i disse tider, kalder vi disse vidundere for flødeboller.

Sjovt nok bruges flødebolle også i forhold til eksempelvis skuespillere. ”Han er en værre flødebolle” er et udtryk, som de fleste sikkert kender. At blive karakteriseret som en flødebolle er ikke et udpræget kompliment. Eksisterer flødeboller i England? Tja, måske. Se dette foto af engelske flødeboller! Jeg ønsker jer alle rigtig god fornøjelse med de hjemmelavede flødebolle

Til hjemmelavede flødeboller hører der naturligvis marcipanbund og marengs. Dertil lægger du den lækreste chokolade og så spændende smagsstoffer og ingredienser. Det er nemlig helt tilladt at fremstille hjemmelavede flødeboller med forskellige smagsvarianter, og det vil Det Søde Liv gerne slå et slag for. Ting behøver nemlig ikke at være, som de altid har været.

Personligt er jeg pjattet med hjemmelavede flødeboller med lakridssmag, men undervurder ikke nye og anderledes flødeboller. Man kan nemlig sagtens eksperimentere en smule. Personligt har jeg god succes med mine flødeboller med mandarin. Jo, du læste rigtigt. Selv om dette indlæg skrives i januar, kan man altså sagtens stadig få glæde af julens mandariner, som oftest er vældig populære blandt børn, unge og voksne. Flødeboller med mandarin smag har lige netop den spændende egenskab, at man blander det meget søde med lidt fornuftigt sundt, og det kan de fleste godt lide. Opskrift: flødeboller med mandarin

Hjemmelavede flødeboller i vinterferien bør altså være et hit for enhver voksen, som gerne vil tilbringe noget tid i køkkenet med børn og unge. Og når man som voksen er i gang med flødebollerne, kan man jo lige så godt fabrikere flødeboller for voksne. Her tænker jeg at man sagtens kan indtænke ny og anderledes smag til flødebollerne. Flødeboller med rom kunne være en spændende nyskabelse. Her kan du vælge at købe en god årgangsrom, eller du kan bruge romessens.

Rigtig god fornøjelsen med dine hjemmelavede flødeboller.