Lykken er hjemmelavet is.

Her får du opskrifter på is (ispinde) lavet i de skønneste silikoneforme

Luksus ispind til sommervarmen. En fantastisk lækker ispind med marcipan og små stykker af pistacienødder, som smager himmelsk sammen med den mørke chokolade der smelter på tungen. Is-formene kan købes hos "Det søde liv" Samt deres lækre pistacienødder, vaniljestang og chokolade.


Ispinde med marcipan og pistacienødder 
Ca. 6 store ispinde - eller til en stor bøtte is 

5 æggeblommer 
70 g glukosesirup
120 g sukker 
knsp salt 
5 dl sødmælk 
2 dl fløde 
½ vaniljestang
150 g ren rå marcipan, revet fint  
30 g pistacienødder, uden salt 

ca. 250-300 g Mørk chokolade til overtræk 

  • Bring mælk, fløde og de tomme vaniljestænger op at koge og sæt det til side og lad det køle af. 
  • Pisk æggeblommer, salt, vaniljekorn, sukker og glukosesirup sammen til en hvid/tyk og luftig masse. 
  • Når mælk/fløde er kølet lidt af hælder du ½ af det ned i æggesnapsen og rør det sammen og hælder det tilbage i gryden igen og varmer det stille op til det får en lidt tyk konsistens, mens du rør i det. Det må ikke koge. 
  • Hæld iscremen i en skål og bland det med marcipan og pistacienødder og sæt det på køl. 
  • Det skal være iskold før du hælder det på ismaskinen. 
  • Hvis du ikke bruger ismaskine så kan du godt hælde det i formene og sætte dem i fryseren. Men det bliver lækrest af at lige blive kørt igennem en ismaskine en lille time. 
  • Fyld formene med is og sæt dem i fryseren nogle timer, til de er helt frosne. 
  • Smelt noget chokolade over et vandbad og dyp isen i chokoladen og drys lidt hakket pistacienødder udover. Sæt dem tilbage i fryseren igen på et stykke bagepapir til de er størknet. 
  • Tag en ispind op af fryseren af gangen så de ikke smelter inden du dypper dem i chokolade. For hvis de smelter kan chokoladen ikke sidde fast.