Julekonfekt opskrifter

 

Julekonfekt er en af de største favoritter, når vi nærmer os jul. Familien samles omkring spisebordet eller køkkenbordet, og langsomt fordeles rollerne blandt børn og voksne. Alle, små som store, husker tilbage og skænker julekonfekt en masse gode tanker og minder. Mens man er i færd med at lave sin egene julekonfekt, er det tilladt – helst i smug – at smage på det og justere en smule på de opskrifter, som man måske har printet fra internettet.

 

Der er ingen regler, når det handler om julekonfekt. Derfor er der mange familier, som ikke bruger opskrifter, når julekonfekten skal kreeres – og det er helt legalt. Man behøver bestemt ikke partout at holde sig til opskrifter, hver gang man producerer forretter, hovedretter eller desserter – eller julekonfekt for den sags skyld. Bare det er hyggeligt. Og det er det som regel, når chokolade, marcipan, diverse nødder og andet godt er indblandet omkring bordet.

 

Callebaut chokolade 

 

Opskrifter til julekonfektbehøves ikke?

 

Egentlig er det forkert at tale om deciderede opskrifter til julekonfekt. Julekonfekt er jo netop en delikatesse, dessert, hyggespise eller slet og ret slik, som de fleste sætter pris på i juleferien. Mange af os kender det måske: juleaftensdag kan være lang, især for børnene, og derfor er det godt med en smule forkælelse i løbet af dagen. En skål med julekonfekt vækker oftest begejstring, og hvis den så endda er hjemmelavet, så er der næsten ingen grænser for jublen.

 

Mange af os bruger vores kreativitet, når vi går i gang med hjemmelavet julekonfekt. Det der med opskrifter er ikke det, som ligger først for. Tværtimod smøger vi ærmerne op og går rask i gang med at skabe det ene mesterværk efter det andet. Chokolade gøres klar. Det samme sker for den ventende marcipan og nougat, og så er der ellers dømt den ene kreative opskrift efter den anden, hvor spændende ingredienser drages ind i arbejdet. At skabe julekonfekt behøver såmænd ikke den rette opskrift, men til gengæld er lidt fantasi og kreativitet rigtigt godt.

 

Lav selv Nutella

 

Callebaut: kvalitet fra Belgien

 

Man ser ofte også de samme ingredienser, når der skal skabes hjemmelavet julekonfekt. Chokolade, nougat og marcipan er obligatorisk, men der findes også mange andre spændende ting på bordet, når julekonfekten skal i hus: måske en spids mørk rom, cornflakes, mandler og nødder, kokos, dadler, havregryn, appelsin, tranebær og måske endda skumfiduser! Som sagt er der ingen regler for hvad der er tilladt, og hvad der ikke er, når der skal skabes personlige opskrifter til hjemmelavet julekonfekt. Bare det er sjovt og hyggeligt.

 

Hvis vi skal hjælpe til med opskrifter på julekonfekt, så vil I her på siden finde nogle måske egnede, der passer godt ind i jeres familie. Vi vil dog også gerne hjælpe jer med at finde den rette chokolade og øvrige delikate ingredienser til den perfekte julekonfekt. Vi sælger for eksempel den fremragende chokolade Callebaut fra Belgien,

LINK TIL CALLEBAUTPRODUKT

hvor du blandt andet får valget mellem lys, mørk og 70 % chokolade. Derudover kan du vælge mellem, jordbær, appelsin og karamelchokolade. Her er der virkelig tale om et kvalitetsprodukt! Se Callebauts hjemmeside og bliv fristet: www.callebaut.com

 

Husk også at du finder mange andre spændende ting herinde, der vil være med til at gøre dig til den store julekonfekt helt. Din status i juledagene vil helt sikkert stige, når du sætter skålen med julekonfekt på bordet. Mange vil begejstret spørge, hvorfra du har de lækre opskrifter! Her kan du vælge at spille det helt store teaterstykke og svare, at du fandt dem på nettet, eller du kan vælge at sige det enkleste svar af dem alle: ”De opskrifter til årets julekonfekt har jeg da i hovedet”.