Hjemmelavet slik kan for mange lyde ganske uoverskueligt. Mange tror – fejlagtigt – at det kræver en hulens masse udstyr, men jeg anbefaler at du slår koldt vandt i blodet og læser videre. Det behøver nemlig slet ikke at være slemt at fremstille hjemmelavet slik. Hjemmelavet slik kan bruges i mange sammenhænge, og selv om det er politisk ukorrekt har jeg da lyst til at nævne hjemmelavet slik i forbindelse med børnefødselsdage, idrætsfester, diverse helligdage, bryllupper og konfirmationer. Hjemmelavet slik behøver altså ikke at være så slemt, som mange fejlagtigt tror. Det er jo nok ikke for sjov, at Mette Blomsterberg har den succes, som hun har via sin butik og tv-optræden.

Nu er du landet her hos mig, og jeg vil i det følgende forsøge at give dig gode ideer til hjemmelavet slik til påske. Når man nævner påske, vil mange automatisk tænke på påskeæg, og selv de allermindste børn nikker sigende, hvis man spørger dem, om de kunne tænke sig et påskeæg – eller byder dem på hjemmelavet slik. Hjemmelavet slik har jo den indlysende fordel, at DU bestemmer hvad der skal være i de søde sager. Den mulighed har du ikke, hvis du køber en pose Matadorblanding eller bland-selv-slik hos din lokale slikbutik. Hjemmelavede bolsjer? Lige nu er der et godt og stærkt tilbud på en bolsje startpakke

Forme til hjemmelavede påskeæg og påskeslik

Påskeæg bliver oftest forbundet med chokolade, men sådan behøver det ikke at være, når man selv står for produktionen af slik. Man kan nemlig sagtens producere hjemmelavede påskeæg som bolsjer. Hjemmelavede bolsjer har den åbenlyse fordel, at du selv bestemmer smag, farve og sukkermængde. Det er netop her at jeg tit hører kunder sige, at de har gode erfaringer med det hjemmelavede slik, fordi købeslik ofte er de rene sukkerbomber med alskens e-stoffer. Når du selv laver dit slik, har du fuldt overblik over ingredienser og fremstilling.

En god tryghed. Hvis du vælger at fremstille hjemmelavede bolsjer til påske, så overvej disse bolsjeforme til påskeæg. Ud over at du kan bruge dem til bolsjefremstilling, kan de også bruges til hjemmelavet vingummi og hjemmelavet lakrids. Disse påske forme er også særdeles velegnede, når du og børnene skal i gang med at fremstille jeres eget slik til påske. Der er nemlig en række forskellige påskemotiver som gør jeres slik ekstra påskeagtigt, og disse forme kan bruges til bolsjer, lakrids og chokolade.

Hos Dansukker finder du opskrifter til hjemmelavet påskeslik, og husk at du nemt og hurtigt kan købe mange af de forskellige ingredienser hos Det Søde Liv. Hvis du eksempelvis tager opskriften til Påsketrøfler, så kan du købe kvalitetschokolade – både mørk og lys – hos Det Søde Liv med lynhurtig ekspeditionstid.

Når du går i gang med dit hjemmelavede slik, så gør dig selv den tjeneste at du bruger kvalitet frem for kvantitet. Nogen foretrækker at spise så meget slik som muligt, mens de fleste langt hellere vil have færre stykker, hvis blot de ved at der er tale om hjemmelavet slik, udført med kærlig hånd og med kvalitet indenbords.

Vi ønsker dig al mulig held og lykke med dit projekt.