Fri fragt over 500 kr. Det gælder dog ikke druesukker og glukose.

Chokoladefrø med karamel

Ingredienser:

Callebaut chokolade                                                                         

Karamelfyld:

2,5 dl. sukker

2,5 dl glukose

2,5 dl. piskefløde.

1 sprøjtepose

Rør de 2 slags sukker sammen i en gryde, tilsæt fløden og rør igen rundt til en homogen masse.

Sæt gryden på komfuret og varm massen op til kogepunktet, skru lidt ned for blusset. Lad bare bolchetermometeret blive i gryden. Når temperaturen når 118 grader, tages gryden af komfuret.

Lad massen køle ned til ca. 100 grader inden den hældes i en sprøjtepose. Luk for posen ved at binde en knude på toppen. Lad karamelmassen blive kold, den må gerne overnatte i køleskabet.

Temperer chokoladen, se her hvordan.

Fyld hele formen op med chokolade. Bank luften ud af chokoladen. Vend formen på hovedet efter ca. 5 min. så det overskydende chokolade løber ud.

Sæt formen i køleskabet i 10 min.

Sprøjt karamellen i chokoladeformen, indtil 1-2 mm. fra kanten.

Sæt nu formen i køleskabet i 10 min. ca.

Så skal der chokolade på fyldet, som er stivnet lidt i køleskabet. Skrab endelig formet godt ren for chokolade, ellers får du et problem når frøerne, skal ud af formen. En lille tur mere i køleskabet.

Du kan se når chokoladen er stivnet, så vender du lige så forsigtig formen over et stk. bagepapir, og vupti så ligger alle frøene på bordet. Flotte mørke og blanke, og de "gnækker" når du bider af dem. :-)

Sorter faldende

2 vare(r)

Sorter faldende

2 vare(r)

Chokoladefrø

Chokoladefrøen har rundet 100 år.

Den blev introduceret i 1902 af Galle & Jessen.

Oprindeligt bestod den af massiv flødechokolade. Med tiden kom der flere varianter til med forskelligt fyld, bla. karamelfyld med rom, eller pebermyntefyld.

Også størrelsen har ændret sig, nu kan du købe forme til den mest gænge størrelse, men også en mini frø, kan du købe forme til.

Mini frøformen er genial til en "rest" smeltet chokolade.