Chokoladefrø med pebermyntefyld

Ingredienser:

Callebaut chokolade                                                                                                          

Fyld:

2 dl. druesukker

4 dl. sukker

1,5 dl. vand

1,5 ml pebermynteolie.

1 sprøjtepose

1 chokoladeform med frøer

Rør de 2 slags sukker sammen i en gryde, tilsæt vandet og rør igen rundt til en homogen masse.

Sæt gryden på komfuret og varm massen op 105-110 grader, alt efter hvor fast du ønsker fondanten.

Lad massen afkøle til 90 grader.

Nu tilsættes pebermynteolien.

Nu skal der piskes kraftigt.med en håndmixer, i ca. 5 min. Når sukkermassen begynder at blive tykkere og uigennemsigtig er fondanten klar.

Hæld så fondanten i en sprøjtepose. Slå en knude foroven på posen, og lad det ligge i køleskabet, gerne til dagen efter.

 

Temperer chokoladen, se her hvordan.

Fyld hele formen op med chokolade.

Bank luften ud af chokoladen.

Vend formen på hovedet efter ca. 5 min. så det overskydende chokolade løber ud.

Sæt formen i køleskabet i 10 min. Sprøjt pebermynte fondanten i chokoladeformen, indtil 1-2 mm. fra kanten. Sæt nu formen i køleskabet i 10 min. ca.

Så skal der chokolade på fyldet, som er stivnet lidt i køleskabet. Skrab endelig formet godt ren for chokolade, ellers får du et problem når frøerne, skal ud af formen. En lille tur mere i køleskabet.

Du kan se når chokoladen er stivnet, så vender du lige så forsigtig formen over et stk. bagepapir, og vupti så ligger alle frøene på bordet. Flotte mørke og blanke, og de "knækker" når du bider af dem. :-)

Sorter faldende

3 vare(r)

Sorter faldende

3 vare(r)