Hjemmelavet nutella

Ingredienser til 2 glas.

100g hasselnødder

100 g Callebaut chokolade fløde eller mørk

1,25 dl. piskefløde

25g smør et nip salt.

Hasselnødderne sættes ind i en 160 grader varm ovn i 10 min, tages ud og skindet nulres af. Du kan ikke få det hele af, men fjern alt hvad du kan. Hak nødderne til fint mel i en minihakker.

Varm fløde op til næsten kogepunktet. Kom chokoladeknapperne i en skål, og hæld den varme fløde i lidt ad gangen og blend det sammen. Kom smørret i og ganske lidt salt, blend igen. Kom nu de fint malede nødder i, og blend videre til en ensartet masse.

Kom chokoladecremen på rene glas (jeg satte mine glas i ovnen sammen med nødderne, og det gik rigtig godt). Skulle kunne holde sig en uge i køleskabet.

Ps. jeg brugte mørk chokolade, og smagte så cremen til med sukker, da den blev lidt for bitter.

Filter

Ingredienser til 2 glas.

100g hasselnødder

100 g Callebaut chokolade fløde eller mørk

1,25 dl. piskefløde

25g smør et nip salt.

Hasselnødderne sættes ind i en 160 grader varm ovn i 10 min, tages ud og skindet nulres af. Du kan ikke få det hele af, men fjern alt hvad du kan. Hak nødderne til fint mel i en minihakker.

Varm fløde op til næsten kogepunktet. Kom chokoladeknapperne i en skål, og hæld den varme fløde i lidt ad gangen og blend det sammen. Kom smørret i og ganske lidt salt, blend igen. Kom nu de fint malede nødder i, og blend videre til en ensartet masse.

Kom chokoladecremen på rene glas (jeg satte mine glas i ovnen sammen med nødderne, og det gik rigtig godt). Skulle kunne holde sig en uge i køleskabet.

Ps. jeg brugte mørk chokolade, og smagte så cremen til med sukker, da den blev lidt for bitter.

Det Søde Liv v/Susanne Madsen • Sømarksvej 30 • Ollerup • 5762 V. Skerninge • Tlf. 2113 9703 • CVR. 10777534