Flæsk (frugtflæsk)
Ingredienser til hindbærflæsk
1 dl sukker
4 dl sukker
2,5 dl koldt vand
citronsyre, farve og aroma
Rør 1 dl sukker, vand og pektin sammen i en gryde. (De 4 dl. sukker og 3 dl. druesukker røres sammen i en anden skål).
Gryden sættes på komfuret og småkoger ca 2 min., derefter tilsættes sukker/druesukkeret lidt ad gangen. Det er vigtigt, at massen hele tiden koger, fortsæt med omrøringen mens massen stadig småbobler indtil temperaturen er på 120 grade.
Tag gryden af varmen, og når temperaturen er faldet til 100 grader, tilsættes citronsyre, smag og farve.
En form gøres klar med bagepapir, som drysses med sukker. (ca 20 x 25 cm )
Massen hældes ned i den klargjorte form, der drysses lidt sukker på massen.
Stil formen i køleskab til dagen efter, hvor massen tages op og skæres klippes i ønskes form og størrelse.
Der kommes sukker på alle kanter, så flæsket ikke hænger sammen.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Ingredienser til hindbærflæsk
1 dl sukker
4 dl sukker
2,5 dl koldt vand
citronsyre, farve og aroma
Rør 1 dl sukker, vand og pektin sammen i en gryde. (De 4 dl. sukker og 3 dl. druesukker røres sammen i en anden skål).
Gryden sættes på komfuret og småkoger ca 2 min., derefter tilsættes sukker/druesukkeret lidt ad gangen. Det er vigtigt, at massen hele tiden koger, fortsæt med omrøringen mens massen stadig småbobler indtil temperaturen er på 120 grade.
Tag gryden af varmen, og når temperaturen er faldet til 100 grader, tilsættes citronsyre, smag og farve.
En form gøres klar med bagepapir, som drysses med sukker. (ca 20 x 25 cm )
Massen hældes ned i den klargjorte form, der drysses lidt sukker på massen.
Stil formen i køleskab til dagen efter, hvor massen tages op og skæres klippes i ønskes form og størrelse.
Der kommes sukker på alle kanter, så flæsket ikke hænger sammen.
Opbevares i en lufttæt beholder.