Blød og sød lakrids

Blød og sød lakrids

Blød og sød lakrids

Grundmasse (ca 700g)


2 dl lakridsekstraktpulver

0,5 dl koldt vand

6 ml sort farve

1,5 dl rismel

1 dl rørsukker

4 dl druesukker

1,25 dl koldt vand

3 spsk gelatinepulver

0,5 dl kogende vand


Hæld lakridsekstraktpulveret i en lille skål og tilsæt 0,5 dl vand lidt ad gangen under omrøring, rør til massen ikke klumper. Tilsæt de 6 ml sort farve og rør rundt i blandingen. Stil blandingen til side. Hæld rismelet, sukker og druesukker i en gryde, bland det godt og hæld nu 1,25 dl koldt vand i, og rør til en ensartet masse.

Sæt gryden over varmen, rør i det i det indimellem, når massen bliver varm bliver det tykt som en opbagt sovs, nu skal du være meget opmærksom og røre næsten hele tiden, så massen ikke brænder på. Sæt et termometer i massen, det skal koge til ca 95 grader.

Samtid koger du 0,5 dl vand, hælder det over de 3 spsk gelatine i en lille skål. Rør det godt rundt så der ikke er klumper.

Nu tilsættes lakridsekstraktblandingen til gryden, der røres kraftigt rundt, og så skal gelatineblandingen tilsættes  i en tynd stråle samtid med at der røres omhyggeligt så der ikke dannes klumper.

Hæld nu massen i en form, foret med bagepapir, det skal gå lidt stærkt, lakridsen bliver nemlig sej, når den bliver kold.

Sæt lakridsen køligt et par dage (den kan sagtens spises nu), skær den derefter ud i firkanter med en kniv, kom evt. neutral olie på kniven. Opbevar lakridsen lufttæt.



v/Susanne Madsen - Sømarksvej 30 - 5762 V. Skerninge tlf (+45) 2113 9703

Sorter faldende

4 vare(r)

Sorter faldende

4 vare(r)