Blød og stærk lakrids

Blød og stærk lakrids

Stærk blød lakrids

Grundmasse (ca 700g)


2 dl lakridsekstraktpulver

0,5 dl koldt vand

6 ml sort farve

1,5 dl rismel

1 dl rørsukker

4 dl druesukker

1,25 dl koldt vand

3 spsk gelatinepulver

0,5 dl kogende vand

1 spsk salmiakpulver

6 ml chilie(capsicum) aroma

1 ml anis olie

Hæld lakridsekstraktpulveret i en lille skål og tilsæt  0,5 dl vand lidt ad gangen under omrøring, rør til massen ikke klumper. Tilsæt de 6 ml sort farve og rør rundt i blandingen. Stil blandingen til side. Hæld rismelet, sukker og druesukker i en gryde, bland det godt og hæld nu 1,25 dl koldt vand i, og rør til en ensartet masse.

Sæt gryden over varmen, rør i det i det indimellem, når massen bliver varm bliver det tykt som en opbagt sovs, nu skal du være meget opmærksom og røre næsten hele tiden, så massen ikke brænder på. Sæt et termometer i massen, det skal koge til ca 95 grader

Samtid koger du 0,5 dl vand, hælder det over de 3 spsk gelatine i en lille skål. Rør det godt rundt så der ikke er klumper.

Nu tilsættes lakridsekstraktblandingen til gryden, der røres kraftigt rundt, og så skal gelatineblandingen tilsættes, i en tynd stråle, der røres omhyggeligt så der ikke dannes klumper. Tilsidst tilsætter nu salmiakpulveret, anisolien og chili aromaen og rører det godt i massen.

Hæld nu massen i en form foret med bagepapir, det skal gå lidt stærkt, lakridsen bliver nemlig sej, når den bliver kold.

Sæt lakridsen køligt et par dage (den kan sagtens spises nu), skær den derefter ud i firkanter med en kniv, kom evt. neutral olie på kniven.Lad den stå et par dage fremme på køkkenbordet, men den tørrer. Derefter opbevares lakridsen lufttæt.

 


v/Susanne Madsen - Sømarksvej 30 - 5762  V. Skerninge  tlf  2113 9703

Sorter faldende

2 vare(r)

Sorter faldende

2 vare(r)