Skumfidusser med frysetørret hindbær

Skumfidusser med frysetørrede hindbær

Ingredienser:    

2,5 dl. sukker

2 dl. druesukker

1 dl. glukosepulver

1,5 dl. kold vand

20 gr. æggehvidepulver

1 dl. 40 grander varmt vand

5 spsk. gelatine

1 dl. kogende vand.

20 gr. frysetørrede hindbær

1 dl. hvedestivelse til drys

Sukker og vand røres sammen i en gryde, som sættes over blusset og koger indtil massen har nået 130 grader, tages fra varmen, og når temperaturen er faldet til 110 grader, laves gelatineblandingen. De 5 spsk. gelatine opløses i det kogende vand.

Nu piskes æggehvidepulver og vand sammen indtil det er stift og du kan vende skålen på hovedet uden skummet falder ud.

Hæld nu sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle samtid med at du pisker. Derefter tilsættes det opløste gelatine og der rører godt rundt. Sæt skålen i noget kold vand og pisk et par minutter endnu.  Fortsæt piskningen endnu 8 – 10 minutter, indtil massen sætter sig fast på piskerisene. Hæld nu de frysetørrede hindbær i-

Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad det stå en times tid og afkøle. Nu kan du klippe med en olieret saks, eller stikke figurer ud med forme som er dyppet i olie.

Rul stykkerne i hvedestivelse, så de ikke klæber til hinanden.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Rigtig god fornøjelse

Sorter faldende

1 vare(r)

Sorter faldende

1 vare(r)