Italiensk is

Skal du spare lidt på kalorierne, så er denne opskrift på is rigtig god. Den er lavet på sødmælk istedet for fløde, så her spares der kalorie mæssigt. Smagen er heller ikke så “fed”, så man tillade sig at komme larkridssirup eller karamelcreme på. Prøv endelig den gode Polynesiske vaniliestang fra Tahiti, det gir lige prikken over i ét.

 

Ingredienser:

6 æggeblommer

200 gr. rørsukker

6 dl. sødmælk

1 polynesisk vaniliestang

evt. lakridssirup

Æggeblommmer og 1/2 delen af sukkeret piskes hvidt og luftigt.

Mælken og resten af sukkeret kommes i en gryde. Vaniliestangen flækkes, kornene tages ud og kommes i mælkeblandingen sammen med vaniliestangen. Mælken koges op, og afkøles lidt. Tag vaniliestangen op.

Mælken hældes nu langsomt i æggesnapsen, derved bliver blandingen tykkere. Dette afkøles nu i køleskab. Når massen har køleskabs temperatur hældes det i ismaskinen.

Pynt evt. med lakridssirup eller caramelcreme

God appetit – en dejlig is uden så mange kalorier.

Sorter faldende

3 vare(r)

Sorter faldende

3 vare(r)