Solbær/ribs is
Ingredienser:
200 g solbær (frisk eller frosset)
100 g ribs (frisk eller frosset)
120 g flormelis
2 dl vand
2 æggeblommer
70 g flormelis
2 dl. mælk
Bærerne koges med vand og flormelis ca 30 min uden låg. Nu hældes bærblandingen igennem en sigte, pres gerne på bærerne, så der også kommer noget tykt med. Sæt skålen med bærsaft i køleskabet, til det bliver koldt.
Æggeblommer, flormelis og vanilie piskes skummende, mælken tilsættes under piskning, derefter tilsættes den kolde bærsaft.
Fryses nu i ismaskine eller i fryser. Hvis du bruger fryseren, skal du røre nogle gange under indfrysningen.
Pynt evt. med friske bær og mynteblade.
Ingredienser:
200 g solbær (frisk eller frosset)
100 g ribs (frisk eller frosset)
120 g flormelis
2 dl vand
2 æggeblommer
70 g flormelis
2 dl. mælk
Bærerne koges med vand og flormelis ca 30 min uden låg. Nu hældes bærblandingen igennem en sigte, pres gerne på bærerne, så der også kommer noget tykt med. Sæt skålen med bærsaft i køleskabet, til det bliver koldt.
Æggeblommer, flormelis og vanilie piskes skummende, mælken tilsættes under piskning, derefter tilsættes den kolde bærsaft.
Fryses nu i ismaskine eller i fryser. Hvis du bruger fryseren, skal du røre nogle gange under indfrysningen.
Pynt evt. med friske bær og mynteblade.